Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportF1Štrajk Uposlenika Alpinea tokom F1 Vikenda u Monzi

Štrajk Uposlenika Alpinea tokom F1 Vikenda u Monzi

Upozorenje iz Alpinea

Uposlenici sjedišta za razvoj F1 motora kompanije Alpine planiraju štrajk. Njihovo sjedište se nalazi u Viry-Chatillonu, a protest je zakazan za trkački vikend u Monzi.

Solidarnost na trkalištu

Tokom trka, članovi tima namjeravaju nositi crne trake kao znak solidarnosti. Iako su odlučni u svom protestu, operacije u Monzi neće biti pogođene.

Kraj programa razvoja motora

Alpine planira okončati svoj program razvoja motora koji traje gotovo 50 godina. Ovaj program je drugi najuspješniji u historiji Formule 1, sa 12 konstruktorskih titulama.

Dileme između timova

Pitanje ostaje hoće li protest uspjeti promijeniti odluku čelnika Alpinea. Situacija se čini teškom, s obzirom na to da je Renaultov motor trenutno najslabiji u gridu.

Izazovi pred novim pravilima

Nova pravila o motorima stupaće na snagu 2026. godine. Ova pravila donose više hibridne snage, što dodatno otežava situaciju za timove koji se bore na vrhu.

Rezultati McLarena

Tradicija koja ukazuje da timovi koji kupuju motore ne pobjeđuju svoje dobavljače možda se počinje mijenjati. McLaren postiže bolje rezultate od Mercedesa, što je zanimljiv obrat u ovoj industriji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -