Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometBorac se odupire opasnostima Ferencvaroša u uzbudljivom meču

Borac se odupire opasnostima Ferencvaroša u uzbudljivom meču

Uvod u utakmicu

U posljednjem meču, ekipa Borca pokazala je veliku borbenost protiv Ferencvaroša. Igrači su se trudili da zadrže povoljnu situaciju na terenu. Od početka meča, evidentno je bilo da se oba tima bore za svaki loptu.

Ključni momenti

U 75. minuti, Borac je izvršio izmjenu, kada je Hrelja zamijenio Kulašina. Ova odluka trenera mogla bi biti ključna za dodatnu energiju tima u zadnjoj fazi susreta.

U 73. minuti, Borac je imao opasan napad. Kulašin je izveo ubačaj s desne strane, ali je lopta bila prebrza za Lukića. Nažalost, nije uspio da je skrene u gol, iako je prilika bila izvanredna.

Defensivna borba

U 71. minuti, Ferencváros je imao priliku da zaprijeti. Nakon kornera, lopta je završila u petercu, ali su igrači Borca nevjerojatno reagovali. Njihova požrtvovnost je spasila tim od primljenog gola.

Što se tiče Ferencvárosa, u 69. minuti Kady je zamijenio Traorea, koji je bio ključna figura u timu. Međutim, napadi su se do tada pokazali mlakima. U 65. minuti, Savić je pokušao, ali njegov udarac završava u sigurnim rukama golmana Dibusza.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -