Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzHumanitarni plesni nastup "Sloboda za sve" okupio publiku u Sarajevu

Humanitarni plesni nastup “Sloboda za sve” okupio publiku u Sarajevu

Humanitarni događaj za podršku djeci Gaze

Večeras je na trgu Jurislava Korenića održan humanitarni plesni nastup pod nazivom “Sloboda za sve”. Ovaj nastup organizovalo je udruženje Kontakt uz pomoć plesne škole Fresh Generation Sarajevo.

Uloga plesača Karima Azzama

Plesni program uključivao je plesaće iz Bosne i Hercegovine, kao i plesača iz Gaze, Karima Azzama. Ovo je njegovo prvo putovanje izvan Gaze i Egipta, a došao je u Sarajevo na poziv udruženja Kontakt.

Karimova misija u Gazi

Karim Azzam, star 26 godina, kontinuirano radi s djecom u Gazi. Nakon izbijanja rata u oktobru 2023. godine, njegov rad je postao još značajniji. Prema podacima, u tom periodu ubijeno je preko 16.500 djece, a više od 17.000 je ostalo bez roditelja.

Podrška humanitarnom radu

Narcisa Cvitanović, direktorica Kontakta, istakla je važnost podrške Karimovom radu i naglasila da će posjetioci nastupa moći dati dobrovoljne priloge. Cilj je podržati djecu koja su izbjegla iz Gaze u Egipat.

Održivost projekta

Realizaciji ovog događaja pomogli su Općina Centar, KUD Lola, Pozorište mladih Sarajevo, Securitas BH i Pomozi.ba. Ova inicijativa prikuplja sredstva kako bi se pomoglo djeci koja prolaze kroz teške trenutke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -