Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometNeymar se priprema za povratak na teren nakon povrede u Al-Hilalu

Neymar se priprema za povratak na teren nakon povrede u Al-Hilalu

Veliki transfer u Saudijskoj Arabiji

Neymar je prije nešto više od godinu dana potpisao ugovor s Al-Hilalom. Njegov dolazak označio je značajan trenutak za Saudijsku Arabiju. Stariji je od 21 godine i odmah se našao među najplaćenijim igračima lige, odmah iza Cristiana Ronalda.

Zarada i povreda

Brazilski fudbaler zarađuje 3,15 miliona eura sedmično. Nakon 54 sedmice provedenih u klubu, njegov ukupni prihod dostigao je neverovatnih 170 miliona eura. Ipak, povreda mu je onemogućila da odigra više od pet utakmica.

Ukupni trošak po utakmici

Sa samo pet nastupa za Al-Hilal, njegov trošak po utakmici premašuje 30 miliona eura. Ova situacija dodatno komplikuje stvari za klub, budući da se klausi infuzije stranih igrača u saudijskoj ligi obavezuju na osam igrača preko 21 godine.

Povratak treninzima

Neymar je nedavno započeo s treninzima sa svojim saigračima, što ukazuje na to da se njegovo stanje poboljšava. Povratak na teren mogao bi se desiti uskoro, što bi bio velika vijest za obožavaoce.

Izazovi i ambicije

Dolaskom u Saudijsku Arabiju, Neymar je demantovao tvrdnje da je došao samo zbog novca. Umjesto toga, izrazio je želju da se suoči s novim izazovima. Njegova karijera u Al-Hilalu još uvijek ima potencijala za razvoj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -