Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaSeverina na granici Srbije: Kontroverzna ispitivanja i političke tenzije

Severina na granici Srbije: Kontroverzna ispitivanja i političke tenzije

Zadržavanje pjevačice Severine na granici

Predsjednica Skupštine Srbije, Ana Brnabić, prokomentirala je incident zadržavanja popularne pjevačice Severine na srpskoj granici. U razgovoru za Pink televiziju, Brnabić je izjavila da su policajci željeli čuti Severinine stavove o osjetljivim temama poput litija i Srebrenice.

Severinina poruka o dolasku u Srbiju

Severina je jasno stavila do znanja da neće dolaziti u Srbiju dok je na vlasti Aleksandar Vučić. Na ovu izjavu, Brnabić je ironično odgovorila da će joj biti “žao” i dodala da “neće moći spavati” zbog toga.

Vučićevo stajalište o zadržavanju

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, također je komentirao ovaj događaj, smatrajući zadržavanje pjevačice “glupim i nepotrebnim”. Istakao je da je važno razlikovati se od drugih država i dodao da ne želi živjeti u zemlji gdje se hapse ljudi zbog glasne muzike.

Severina osudila postupke policije

Nakon što je puštena, Severina je iznijela svoja iskustva s policijom. Opisala je kako su joj postavljali pitanja o Srebrenici, Oluji i drugim osjetljivim političkim temama. Pjevačica je naglasila da neće dolaziti u Srbiju dok se trenutni režim ne promijeni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -