Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetBivši političar iz Nevade osuđen na doživotnu kaznu zbog ubistva novinara

Bivši političar iz Nevade osuđen na doživotnu kaznu zbog ubistva novinara

Osuda Roberta Telješa

Nekadašnji političar iz Nevade, Robert Telješ, osuđen je zbog ubistva istraživačkog novinara Džefa Džermena. Telješ (47) se već dvije godine nalazi u zatvoru, gdje je čekao suđenje za ovaj težak zločin.

DNK dokazi protiv Telješa

Na suđenju, tužioci su predočili DNK dokaze pronađene ispod noktiju novinara. Ovi dokazi su nesporno pripadali Telješu, koji je cijelo vrijeme negirao optužbe. Ipak, porota je donijela presudu i osudila ga na doživotni zatvor.

Motivi zločina i posljedice

Policija je u septembru 2022. godine pronašla tijelo Džefa Džermena ispred njegove kuće u Nevadi. Novinar je bio sedam puta izboden nožem. Tužioci su istakli da je Telješ ubio Džermena zbog njegovo kritičkog pisanja o njegovim aferama.

Sigurnosne kamere kao ključni dokaz

Na snimku iz sigurnosnih kamera zabilježen je muškarac koji liči na Telješa, a koji je nosio slamnati šešir i tenisice. Džerman je bio poznati novinar koji je više od 40 godina pisao o gradskoj vlasti i korupciji.

Šta donosi budućnost

Telješ ima pravo na uslovnu slobodu nakon odsluženja 20 godina kazne. Iako je izgubio izbore za javnog upravitelja, njegovo ime zauvijek će biti povezano s ovim tragičnim slučajem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -