Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometNaši fudbaleri u novoj Ligi prvaka: Sead Kolašinac i ostali

Naši fudbaleri u novoj Ligi prvaka: Sead Kolašinac i ostali

Bh. fudbaleri na putu u Ligu prvaka

U uzbudljivom izdanju Lige prvaka 2024/25, svijet nogometa će ponovo gledati imena naših talentovanih igrača. Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Salzburg), Ermedin Demirović (Stuttgart), Jusuf Gazibegović (Sturm) i Alen Mustafić (Slovan Bratislava) su među njima. Također, Emir Karić (Sturm) i Anel Husić (Young Boys) potencijalno bi mogli obuti dres reprezentacije BiH u budućnosti.

Nova pravila takmičenja

U novoj Ligi prvaka igraće 36 klubova, što je povećanje u odnosu na dosadašnjih 32. Svaka ekipa će imati osam utakmica protiv različitih protivnika. Bodovi će odlučiti o prolasku u drugu fazu takmičenja.

Podjela timova i sistem takmičenja

Klubovi će biti raspoređeni u četiri jakosne grupe. Svaka ekipa će igrati protiv dvije ekipe iz svake jakosne grupe, s po jednom utakmicom kod kuće i jednom u gostima. Prvih osam ekipa na tabeli plasiraće se direktno u osminu finala, dok će ekipe rangirane od 9. do 24. mjesta igrati baraž za ulazak u osminu finala. Ostatak nokaut faze ostaje nepromijenjen.

Sve oči uprte u tehnologiju žrijeba

Stari manuelni sistem žrijeba odlazi u prošlost. S novim sistemom, kompjuter će odabrati parove takmičenja. Učesnici će biti podijeljeni u četiri šešira, a umjetna inteligencija će birati osam rivala za svaki tim.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -