Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometRiera kritikovao Menala: Djeca članova kluba nemaju šta jesti zbog slabih rezultata

Riera kritikovao Menala: Djeca članova kluba nemaju šta jesti zbog slabih rezultata

Trener fudbalskog kluba Celje, Albert Riera, nedavno je pred svima kritizirao svog igrača, Matu Menala. Ova situacija navodno se dogodila tokom jednog od sastanaka tima.

Oštre kritike i posljedice

Prema informacijama dostupnim iz pouzdanog izvora, Riera je pokazao analizu Menalove igre i istakao njegovo loše izdanje. Španski stručnjak otišao je tako daleko da je izjavio kako zbog Menala “djeca svih članova kluba neće imati šta jesti”.

Menalo na posudbi iz Dinama

Mato Menalo trenutno se nalazi na posudbi iz zagrebačkog Dinama u Celju. Riera se nedavno vratio na klupu Celja nakon što je napustio Bordeaux. On je zamijenio Damira Krznara, koji je imao bolji učinak s timom.

Statistika Rierinih rezultata

Od Rierinog povratka, Celje je odigralo četiri utakmice, ostvarivši samo jednu pobjedu i tri poraza. U toj jedinoj pobjedi, Menalo je postigao gol protiv Shamrock Roversa.

Izazov u play-offu Konferencijske lige

Celje će se u četvrtak suočiti s armenskim Pyunikom u pokušaju da nadoknadi poraz iz prve utakmice. Ukoliko uspiju, će se po prvi put plasirati u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Karijera Menala

Menalo je prethodno igrao za brojne timove u BiH, uključujući Čapljinu, Široki Brijeg i Olimpiju. Također, nastupao je za reprezentaciju BiH, gdje je postigao tri gola na 15 nastupa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -