Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometStadion u Podgorici pod suspenzijom: UEFA razmatra premještanje utakmice

Stadion u Podgorici pod suspenzijom: UEFA razmatra premještanje utakmice

Uložen zahtjev za premještanje utakmice

Stadion u Podgorici suočava se s ozbiljnim problemima. Već skoro mjesec dana je pod suspenzijom zbog lošeg stanja terena. Najnovija inspekcija UEFA-e nije donijela pozitivne promjene, a stanje terena ostaje nepromijenjeno.

Delegacija Velsa nezadovoljna

Tokom nedavne posjete Podgorici, delegacija Nogometnog saveza Velsa izrazila je duboko nezadovoljstvo stanjem travnjaka. Ovaj problem je prepoznat i od strane britanskog BBC-a, koji također piše o katastrofalnom stanju terena na glavnom stadionu Crne Gore.

Loše stanje terena utiče na utakmice

Zbog lošeg terena nije odigran ni meč kvalifikacija za Konferencijsku ligu između Budućnosti i CSKA 1948. Crnogorski mediji također su se bavili ovim pitanjem, navodeći da fascinantni izgled stadiona ne odgovara njegovoj funkcionalnosti.

Logistički problemi za navijače

BBC je istakao da bi eventualna promjena mjesta odigravanja utakmice izazvala dodatne logističke probleme za Nogometni savez Velsa. Njihovih 700 navijača, koji su već rezervisali smještaj u Podgorici, mogao bi biti pogođeno ovom situacijom.

Budućnost i Sutjeska na DG Areni

U međuvremenu, crnogorski derbi između Budućnosti i Sutjeske neće se igrati na glavnom stadionu. Ova situacija dodatno naglašava nedostatak adekvatnog terena za odigravanje važnih utakmica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -