Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaSprovedena akcija protiv neovlaštene proizvodnje droga na Sokocu

Sprovedena akcija protiv neovlaštene proizvodnje droga na Sokocu

Uhapšeni zbog sumnje na trgovinu drogama

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u saradnji s Policijskom upravom Istočno Sarajevo, sproveli su veliku akciju na Sokocu. U ovoj akciji, tri osobe su lišene slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

Pretresi i oduzeti predmeti

Tokom operacije, izvršeni su pretresi na lokacijama koje koriste uhapšeni. Policija je pronašla i oduzela značajnu količinu novca od 8.200 eura, kao i PVC foliju sa sadržajem koji asocira na marihuanu. Ukupna težina ove biljne materije iznosila je 174 grama.

Osim droge, oduzeti su i falsifikovani dokumenti, mobilni telefoni, kao i vatreno oružje, konkretno pištolj. Također, pronađene su i SIM kartice te drugi predmeti relevantni za krivični postupak.

Nakon kriminalističke obrade

Osumnjičene osobe, nakon okončanja kriminalističke obrade, puštene su na slobodu. Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo nadzire cijeli postupak. Policija će protiv njih podnijeti izvještaje za više krivičnih djela, uključujući “Falsifikovanje isprave” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -