Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometUFSIKS se protivi odlukama FSKS koje ugrožavaju regularnost fudbala

UFSIKS se protivi odlukama FSKS koje ugrožavaju regularnost fudbala

Oštri prigovor UFSIKS-u na odluke FSKS-a

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS) iznijelo je najoštriji mogući prigovor na nove odluke Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo (FSKS). U saopćenju su naglasili da su ove odluke dovele do diskreditacije rada sudijske struke.

Protest protiv prijedloga liste sudija

UFSIKS smatra da su prijedlozi liste sudija i delegata Druge lige FBiH ugrozili temelje regularnosti u fudbalu ovog kantona. Izvršni odbor FSKS-a ignorisao je prijedloge UFSIKS-a, koji su temeljeni na stručnosti i pravednosti.

Zloupotreba položaja i privatni interesi

Izvršni odbor, predvođen Hamdom Spahićem, prema informacijama, postupio je isključivo prema prijedlogu Elmira Pilava, bivšeg predsjednika UFSIKS-a. U saopćenju se upozorava na mogućnost zloupotrebe položaja koju bi istražili nadležni organi.

Optužbe na račun Elmir Pilava

Elmir Pilav je, prema tvrdnjama UFSIKS-a, predložio uklanjanje sudija zbog njihovih nesuglasica s njim. Ovo bi moglo predstavljati kršenje Zakona o sportu i sprječavanju sukoba interesa.

UFSIKS kao strukovno tijelo još jednom naglašava potrebu za poštovanjem stručnosti i pravilnosti u futbolu, te će nastaviti da se bori za prava svojih članova.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -