Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzNoa Argamani slavi slobodu, ali izaziva kritike zbog zabave

Noa Argamani slavi slobodu, ali izaziva kritike zbog zabave

Oslobađanje talaca u Gazi

Izraelske snage su spasile četvero talaca iz Gaze, uključujući 26-godišnju Noa Argamani. Ova mlada žena, koja je izraelska državljanka kineskog porijekla, oteta je 7. oktobra na muzičkom festivalu. Videosnimak sa scene otmice pokazuje njen strah dok viče “Nemojte me ubiti!” dok je teroristi voze na motociklu.

Zabava u čast života

Argamani je nakon 246 dana provedene u Gazi organizirala ljetnu zabavu s porodicom i prijateljima. Tokom zabave, pozvala je Hamas da oslobodi preostale taoce, uključujući njenog dečka Avinatana Ora. Kazala je: “Nije idealno zabavljati se dok naši vojnici vode borbu”.

Kritike na društvenim mrežama

Zabava je izazvala podijeljene reakcije javnosti. Lot je bilo komentara na društvenim mrežama koji su kritikovali njen način proslave, ističući da je više od 200 palestinskih civila stradalo zbog sukoba. Neki su ukazali na to da bi oslobađanje civila trebalo biti tema za ozbiljnije razmišljanje, a ne povod za zabavu.

Argamani kao zagovornica razmjene talaca

Nakon oslobođenja, Noa Argamani postala je glasnogovornik razmjene talaca između Izraela i Hamasa. Njena borba za slobodu preostalih zarobljenika, uključujući njenog dečka, i dalje traje, a njen glas sve više odjekuje u javnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -