Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaVolkswagen Unosi Multiplayer Igre u Svoje Automobile

Volkswagen Unosi Multiplayer Igre u Svoje Automobile

Sljedeća generacija zabave na četiri točka

Volkswagen je najavio inovativnu funkciju koja će obradovati ljubitelje video igara. U nekoliko svojih modela, uključujući električne ID.7, ID.5, ID.4 i ID.3, kao i popularne modele poput Passat, Tiguan, Golf i Golf Estate, putnici će moći uživati u multiplayer igrama.

Jednostavno povezivanje s AirConsole platformom

Ova funkcija omogućava putnicima da koriste AirConsole aplikaciju na svojim mobilnim telefonima. Skeniranjem QR koda sa infotainment ekrana, njihovi telefoni postaju kontroleri za igranje igara. Svi u vozilu mogu učestvovati, čime se vrijeme provedeno tokom punjenja baterije čini zabavnijim.

Inovacija koju prenosi BMW

Volkswagen nije jedini automobilski proizvođač koji je uveo ovu ideju. BMW je već implementirao AirConsole u odabrane modele. Ova platforma je fleksibilna i funkcioniše na raznim uređajima, od web browsera do pametnih televizora.

Idealno za porodice i putovanja

Ovaj pametan dodatak čini putovanje zabavnijim, posebno za porodice s djecom. Pruža savršeni način da se premosti vrijeme čekanja dok se baterija puni.

Planovi za širenje usluge

Na početku, usluga će biti dostupna samo na određenim tržištima u Evropi. Kasnije se očekuje proširenje na druga tržišta uz povećanje broja dostupnih igara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -