Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSjećanje na Borisa Aranđelovića: Legendarni vokal grupe "Smak"

Sjećanje na Borisa Aranđelovića: Legendarni vokal grupe “Smak”

Preminuo legendarni pjevač

Na današnji dan 2015. godine, Roterdam je izgubio jednog od najpoznatijih pjevača sa prostora bivše Jugoslavije. Boris Aranđelović, član grupe “Smak”, preminuo je nakon dugotrajne borbe sa bolesti.

Pioneer i vodeći vokal “Smaka”

Boris je prilikom pridruživanja grupi “Smak” 1973. godine postao njen istaknuti vokalni solist. Njegova sposobnost pjevanja u visokim registrima, kao i jedinstvena boja glasa, pridonijele su velikoj popularnosti benda.

Umjetnička karijera i značaj

Tijekom svoje karijere, Boris je bio poznat kao koncertni frontmen. Uprkos složenim melodijama,, uspješno je prenosio emocije kroz svoje nastupe. Značajnu ulogu u njegovim nastupima igrao je i dijalog između njegova glasa i Točkove gitare, posebno u pjesmama poput “Alo” i “Šumadijski bluz”.

Albumi i nezaboravne pjesme

Boris Aranđelović snimio je i album “Boris & Dinosaurusi ‘Milion godina'”. Neke od njegovih najpoznatijih pjesama uključuju “Perle”, “Satelit”, “El Dumo” i “Crna dama”.

Posljednji trenuci

Kroz desetljeća, Aranđelović je imao snažan utjecaj na muzičku scenu. Iako je živio u Nizozemskoj, redovno se vraćao u domovinu radi nastupa. Njegov doprinos muzici nastavit će da živi u sjećanju fanova.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -