Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUhapšeno 26 osoba u velikoj akciji protiv trgovine kokainom

Uhapšeno 26 osoba u velikoj akciji protiv trgovine kokainom

Privođenje osumnjičenih u akciji

Tokom juna 2024. godine, sprovedena je opsežna akcija protiv trgovine drogama. U akciji su uhapšene 26 osoba iz Španije i Kolumbije. Dodatno, naknadno su uhapšene još dvije osobe u Kolumbiji, potvrđeno je iz Europola.

Demontirana laboratorija i zapljena droga

Policija je demontirala sofisticiranu laboratoriju za preradu kokaina. U ovoj akciji zaplijenjeni su značajni količine droge. Među zaplijenjenim materijalima izdvajaju se 47 kilograma prerađenog kokaina i 20 kilograma kokainske baze.

Zaplijenjene hemikalije i oružje

Pored droge, oduzeta su i dva kilograma marihuane, 3.000 litara i 300 kilograma raznih hemikalija. Također, pronađena su tri komada vatrenog oružja i 245.000 eura u gotovini, kao i 13 vozila.

Sofisticirana metoda krijumčarenja

Krijumčarenje kokainske baze vršeno je putem kartonskih kutija sa voćem. Ova metoda koristila se kako bi se izbjeglo otkrivanje od strane vlasti. Nakon otpreme iz Kolumbije u Malagu, organizacija je izvukla kokainsku bazu iz kartona i preradila je u konačni proizvod.

Povećanje laboratorija u Evropi

Organi za provođenje zakona širom Evrope primjećuju rast broja laboratorija za ekstrakciju kokainske baze. Ova situacija zahtijeva dodatne mjere u borbi protiv trgovine drogama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -