Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetZelenski se priprema za odgovor na ruske napade na energetsku infrastrukturu Ukrajine

Zelenski se priprema za odgovor na ruske napade na energetsku infrastrukturu Ukrajine

Situacija na frontu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da se njegova zemlja priprema za odgovor na jučerašnji ruski napad. Ovaj napad bio je usmjeren na ključnu energetsku infrastrukturu u Ukrajini.

Dug sastanak s načelnikom Generalštaba

Zelenski je na društvenim mrežama objavio da je imao intenzivan sastanak s načelnikom Generalštaba Aleksandrom Sirskim. Tema razgovora bila je odbijanje ruskog raketnog napada i operativne akcije u regiji Kursk.

Održivost energetskog sistema

Pored vojne strategije, ukrajinski predsjednik je takođe razgovarao o trenutnom stanju energetskog sistema. Naveo je da radovi na popravci nastavljaju danonoćno, nakon destruktivnih napada.

Eksplozivna upotreba projektila

Zelenski je istaknuo da je Rusija tokom jučerašnjeg napada ispalila najmanje 127 projektila. Takođe je korišteno 109 bespilotnih letjelica, a izvještaju se pridružene i zabrinjavajuće informacije o korištenju kasetnih bombi.

Donedene odluke

Ukrajinske vlasti su donijele važne odluke u vezi s mjerama zaštite elektroenergetskih objekata. Zelenski je naglasio da se radovi na otklanjanju posljedica napada nastavljaju, a ukupna operativna situacija je pod kontrolom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -