Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPoljska Vojska Traži Neidentificirani Zračni Objekt blizu Granice s Ukrajinom

Poljska Vojska Traži Neidentificirani Zračni Objekt blizu Granice s Ukrajinom

Incident u blizini granice

Prema informacijama portala onet.pl, šef operativne komande poljskih oružanih snaga, Maciej Klisz, potvrdio je da su radari zabilježili neidentificirani zračni objekt. Ovaj objekt je navodno preletio granicu na području ukrajinskog grada Chervonohrada.

Akcija potrage

Poljski vojnici, njih 75, trenutno tragaju za objektom. U potrazi učestvuju i helikopteri, a Klisz definira objekt kao “neidentificirani zračni objekt”. On je bio spreman oboriti ga.

Mogućnost bespilotne letjelice

Klisz vjeruje da se radi o bespilotnoj letjelici, koja se sada nalazi na oko 20 kilometara udaljenosti od granice s Ukrajinom, u području sela Tyszowce.

Napadi u Ukrajini

U međuvremenu, Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izvijestio je o dramatičnom napadu Rusije. Ovaj napad je uključivao više od stotinu projektila i gotovo stotinu dronova. Cilj napada bila je energetska infrastruktura Ukrajine.

Reakcija borbenih aviona

Zbog ovih napada, poljski borbeni avioni i avioni iz drugih savezničkih zemalja uzletjeli su jutros iz zapadne Ukrajine. Situacija se razvija, a vojni stratezi prate situaciju na terenu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -