Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometTarik Muharemović na pragu transfera: Novi izazov u Sassuolu

Tarik Muharemović na pragu transfera: Novi izazov u Sassuolu

Muharemovićeva karijera u Juventusu

Tarik Muharemović (21) godinama je bio član slavnog Juventusa. Međutim, nije dobio priliku u seniorskom nogometu. Igrao je za drugi tim Juventusa, gdje je ponekad bio kapiten. Njegova karijera u Torinu bila je prometna, ali nije donijela značajniji nastup za prvu ekipu.

Prelazak u Sassuolo

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je do sada odigrao dvije utakmice za Zmajeve, prošlog ljeta trenirao je sa seniorima Stare dame. Ipak, svjestan je da ne bi imao veliku minutažu naredne sezone. Zbog toga je odlučio potražiti priliku u seniorskom nogometu.

Prema izvještaju jednog od najuglednijih italijanskih novinara, Nicolo Schira, njegov novi klub trebao bi biti Sassuolo. Ovaj klub je prema navodima Schire prestigao Genou u trci za dovođenje mladog nogometaša.

Detalji transfera

Sassuolo planira dovesti Muharemovića na posudbu sa opcijom otkupa ugovora sljedećeg ljeta. Iako je ovo transfer u niži rang takmičenja, za Muharemovića bi predstavljao veliku šansu. Ovaj transfer mu može otvoriti vrata za uspon u seniorskom nogometu i izgradnju kvalitene karijere na Apeninima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -