Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisŠpic-beton osvojio javno nadmetanje za autobusku stanicu u Zenici

Špic-beton osvojio javno nadmetanje za autobusku stanicu u Zenici

Jedina važeća ponuda na javnom nadmetanju

Prema informacijama koje je objavio Klix.ba, na nedavno održano javno nadmetanje prijavile su se dvije firme. Međutim, jedna od njih nije dostavila kompletnu dokumentaciju. Kao rezultat toga, ponuda firme Špic-beton postala je jedina važeća i prihvatljiva.

Prodaja imovine Zenicatransa

Ova prodaja je bila 21. po redu koju je stečajni upravnik preduzeća Zenicatrans raspisao. Na prodaju je stavljena autobuska stanica površine 2.285 m2.

Sudska presuda i vlasništvo

Podsjećamo, u septembru prošle godine, tročlano sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici potvrdilo je presudu Općinskog suda. Ova presuda vezana za autobusku stanicu u Zenici postala je pravosnažna 17. marta 2023. godine, čime je nekretnina zvanično postala vlasništvo javnog preduzeća.

Suđenje gradonačelniku

Zbog slučaja Zenicatrans, ali i izuzimanja autobuske stanice iz imovine JKP Zenicatrans u vlasništvo Grada Zenica, trenutno se vodi suđenje protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića i njegovih saradnika.

Obaveza kupca

Kupac Špic-betona ima rok od osam dana za uplatu iznosa na račun JKP Zenicatrans. Također, u istom periodu mora obaviti pristup krugu autobuske stanice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -