Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijeŽiri 7. AJB DOC Film Festivala: Izvrsna ekipa vrhunskih stručnjaka

Žiri 7. AJB DOC Film Festivala: Izvrsna ekipa vrhunskih stručnjaka

Internacionalni žiri 7. AJB DOC Film Festivala

Peteročlani međunarodni žiri 7. AJB DOC Film Festivala vodiće raspravu o najboljem filmu takmičarske selekcije. Članovi žirija su poznate ličnosti iz svijeta filma i novinarstva. Među njima su Deborah London-Harrington, Namik Kabil, Mila Turajlić, Francesco Montagner i Myriam Francois.

Filmovi i tema festivala

Ovogodišnja tema festivala “Justice?” obuhvata aktuelne i važne društvene probleme. Žiri će birati filmove koji se bave pitanjima pravde, posebno patnjom palestinskog naroda. Edhem Fočo, direktor festivala, izrazio je povjerenje u stručnost žirija i pozvao publiku da prisustvuje ovom događaju.

Poznati članovi žirija

Deborah London-Harrington je stručnjakinja za produkciju sa širokim međunarodnim iskustvom. Namik Kabil poznat je po nagrađivanim dokumentarcima. Mila Turajlić, kao nagrađivana rediteljica, donosi bogato iskustvo. Francesco Montagner je osvojio prestižne nagrade, dok je Myriam Francois istaknuta novinarka s brojnim priznanjima.

Informacije o festivalu

7. AJB DOC Film Festival će se održati od 13. do 17. septembra u Sarajevu. Pokrovitelji festivala su BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Turistička zajednica Kantona Sarajevo. Očekuje se da će festival okupiti ljubitelje dokumentarnog filma i istaknute autore iz cijelog svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -