Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometLiverpool dovodi gruzijskog golmana Mamardashvilija, ali ostaje na posudbi

Liverpool dovodi gruzijskog golmana Mamardashvilija, ali ostaje na posudbi

Redsi bez pojačanja tokom prijelaznog roka

Fudbalski klub Liverpool bio je pasivan na tržištu transfera, ne dovodeći nijednog igrača do sada. Ova situacija se događa usred značajnih promjena na Anfieldu. Nizozemac Arne Slot postao je nasljednik Jurgena Kloppa, koji je proveo osam godina na klupi Liverpoola.

Slot započinje uspješno

Slot je dobro započeo svoju trenersku karijeru u Liverpoolu, ostvarivši dvije sigurne pobjede na startu sezone. Ipak, za uspjeh mu trebaju pojačanja na terenu. Danas su objavljene informacije o prvom pojačanju tokom ovog prijelaznog roka.

Giorgi Mamardashvili dolazi u Liverpool

U Liverpoolu će nastupati gruzijski golman Giorgi Mamardashvili. Ovaj talentovani igrač oduševio je mnoge tokom Evropskog prvenstva. Prema informacijama, Liverpool je aktivirao klauzulu od 35 miliona eura kako bi ga doveo iz Valencije.

Planovi za budućnost

Jedna zanimljivost jeste da će Mamardashvili ostati na posudbi u Valenciji do kraja ove sezone. Svoj novi klub pridružit će tek u junu 2025. godine. Očekuje se da postane prva opcija među golmanima Liverpoola zamjenjujući Alissona Beckera.

Alisson o dolasku novog golmana

Alisson Becker, trenutni golman Liverpoola, komentarisao je dolazak Mamardashvilija. Istakao je da je važno pripremiti se za budućnost, budući da neće zauvijek ostati na Anfieldu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -