Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzSeverina zadržana na granici: Šta se desilo na prijelazu Bajakovo?

Severina zadržana na granici: Šta se desilo na prijelazu Bajakovo?

Privedena na srbijanskoj granici

Pjevačica Severina Kojić nedavno je zadržana na prijelazu Bajakovo. Prema riječima njene advokatice, to je trajalo više sati, a zadržavanje je proteklo bez ikakvog obrazloženja.

Obaviješteno Ministarstvo vanjskih poslova

Advokatica je istaknula da je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske obaviješteno o ovom neuobičajenom incidentu. Osobno vozilo Severine, kao i njene stvari, podvrgnuti su pretresu, a pjevačica je zajedno sa svojim menadžerom čekala dolazak inspektora iz Srbije.

Iznosili sumnjiva pitanja

Severina je optužila policajce da su joj postavljali pitanja o osjetljivim temama, uključujući Oluju i Srebrenicu. Iako su ispitivali njene stavove, advokatica smatra da je to bilo bez osnova i da je riječ o historijskim činjenicama.

Povratak u Hrvatsku

Nakon višesatnog ispitivanja, Severini su konačno vraćeni osobni dokumenti. Dok su joj omogućili da se vrati u Hrvatsku, pjevačica se odlučila ne nastaviti put u Srbiju zbog osjećaja nesigurnosti.

Reakcija Severine

Severina je izjavila kako se osjećala zastrašeno tijekom ispitivanja. U jednom trenutku, pitala je policajca da izvade informacije o izjavama Milorada Dodika iz 2004. godine, smatrajući ih relevantnim za razgovor.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -