Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaSrbija izgubila finale Evropskog prvenstva u basketu 3x3 od Austrije

Srbija izgubila finale Evropskog prvenstva u basketu 3×3 od Austrije

Uzbudljiv meč završio pobjedom Austrije

Košarkaška reprezentacija Srbije u basketu 3×3 doživjela je neuspjeh na Evropskom prvenstvu. Nakon pet uzastopnih titula, Srbija nije uspjela da ponovi uspeh, jer ih je u finalu savladala Austrija.

Austrijanci kontrolisali igru

Austrija je tokom cijelog meča održavala prednost, ali je Srbija uspjela preokrenuti rezultat na 15:13. Ipak, domaćini su našli način da se vrate i osiguraju pobjedu, a šut za pobjedu Strahinje Stojačića završio je neuspjehom.

Kaltenbrunner i Murati ključni igrači

Nico Kaltenbrunner bio je najistaknutiji igrač u timu Austrije, postigavši osam poena i sakupivši pet skokova. Enis Murati, koji je rođen u Prištini, ali je odrasao u Subotici, pridružio mu se sa pet poena i tri skoka.

Srbija sa solidnim nastupom

U redovima Srbije, Stefan Kojić predvodio je ekipu sa osam poena i dva skoka. Njegov suigrač Nemanja Barać dodao je pet poena i četiri skoka, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje medalje.

Gdje je Srbija pogriješila?

Unatoč povratku u meč, Srbija nije uspjela održati prednost i dozvolila je protivnicima da preokrenu rezultat. Ovo je veliki udarac za ekipu koja je godinama dominirala na evropskoj sceni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -