Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometReal Madrid ostvario sigurnu pobjedu protiv Valladolida

Real Madrid ostvario sigurnu pobjedu protiv Valladolida

Dominacija Reala u prvom poluvremenu

Fudbalski klub Real Madrid započeo je sezonu s velikim očekivanjima, ali u njihovoj utakmici protiv Valladolida u prvom poluvremenu su dominirali posjedom lopte. Ukupnih 72 posto posjeda nije rezultiralo konkretnim prilikama za pogodak.

Drugo poluvrijeme donosi promjene

Ipak, u drugom poluvremenu ekipa Carla Ancelottija pokazala je znatno bolju igru. Samo pet minuta nakon početka drugog dijela, Federico Valverde postigao je prvi pogodak na asistenciju Rodryga, čime je razveselio navijače na Santiagu Bernabeuu.

Ugovoreni rezultat od 3:0

Valverdeov gol je podigao moral ekipe, a odlična igra je nastavljena. U posljednjim minutama utakmice, Brahim Diaz postigao je još jedan gol, još jednom iskoristivši asistenciju Militaa, čime je Real povećao prednost na 2:0.

Konačan rezultat postavio je Endrick u šestoj minuti sudijske nadoknade, i tako osigurao uvjerljivu pobjedu od 3:0. Kylian Mbappé je također imao svoj debi, ali nije uspio postići gol.

Statistika nakon utakmice

Real Madrid nakon dva kola ima četiri osvojena boda, dok Valladolid ostaje na tri. U narednom kolu, Real će se suočiti sa Las Palmasom, dok će Valladolid ugostiti Leganes.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -