Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometChelsea razbio Wolves u izvanrednom meču Premier lige

Chelsea razbio Wolves u izvanrednom meču Premier lige

Uvod u meč

Fudbalska ekipa Chelsea ostvarila je impresivnu pobjedu protiv Wolverhamptona rezultatom 6:2. Utakmica je igrana u sklopu Premier lige, a “Plavci” su odlično otvorili meč.

Rani golovi i preokret

U samo drugoj minuti, Nkunku Jackson je otvorio rezultat, donoseći vodstvo Chelsea. Ipak, izjednačenje je brzo uslijedilo. Matheus Cunha je postigao gol u 27. minuti, poravnavajući stanje na terenu.

Drama u prvom poluvremenu

Međutim, Chelsea se nije dao obeshrabriti. U posljednjoj minuti prvog poluvremena, Palmer je iskoristio asistenciju Jacksona da lobuje golmana i ponovo dovede goste u vodstvo. U šestoj minuti nadoknade, Larsen je svojim golom uz asistenciju Totija ponovo izjednačio rezultat.

Dominacija Chelsea

Drugo poluvrijeme donijelo je pravu fudbalsku feštu. Chelsea je u razmaku od samo 14 minuta postigao tri nova gola. Sva tri puta asistent je bio Palmer, a strijelac fenomenalni Madueke. Ova dva igrača su definitivno bila zvezde utakmice.

Završnica utakmice

Konačni rezultat 6:2 postavio je Joao Felix deset minuta prije kraja utakmice, uz asistenciju Neta. Chelsea sada ima tri boda iz dvije utakmice, dok Wolvesi ostaju bez bodova.

Gledajući unaprijed

U narednom kolu, Chelsea će dočekati Crystal Palace, dok će Wolverhampton gostovati Nottingham Forestu. Ovaj meč je pokazao snagu Chelsea koja se nada nastavku uspjeha.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -