Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBeširević o borbi s vidom: "Nada se povratku 50-60% vidljivosti"

Beširević o borbi s vidom: “Nada se povratku 50-60% vidljivosti”

Problemi s vidom i operacije

Legendarni bh. reprezentativac, koji se takmiči za Nogometni klub Osijek, otkrio je da se suočava s ozbiljnim zdravstvenim izazovima. Naime, ima genetsko oštećenje rožnice, što je naslijedio od oca. Zbog ovog problema, proživljava teške trenutke, a vid mu je trenutno sužen.

Trenutno stanje vida

Beširević je rekao da mu je vid na lijevom oku smanjen na samo 15%. Operacija lijevog oka obavljena je u oktobru prošle godine, dok je desno oko operisano 21. juna ove godine. Nakon operativnog zahvata, nada se povratku vidnog polja na 50-60% na desnom oku.

Optimističan stav i terapije

Iako se suočava s izazovima, Beširević ostaje optimističan. “Ponekad je bolje, a ponekad se sve zamuti,” rekao je. Redovno ide na terapije svaka 3-4 dana iz Orašja u Sarajevo. Također, razmatra mogućnost transplantacije rožnjače, ali nada se poboljšanju uz trenutne terapije.

Izazovi svakodnevnog života

Beširević također ističe kako mu je teško prepoznati ljude iz neposredne blizine. Fenomeni poput bljedila slike i osjetljivosti na svjetlost otežavaju mu gledanje televizije i svakodnevne aktivnosti. Njegova sposobnost kretanja nije ugrožena, ali su izazovi s prepoznavanjem prisutni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -