Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaGori šuma blizu hotela "Muška voda" - vlasnik upozorava na opasnost

Gori šuma blizu hotela “Muška voda” – vlasnik upozorava na opasnost

Požar ugrožava turizam u Kladnju

U Kladnju, požar koji se razbuktava u šumskom predjelu blizu hotela “Muška voda” izaziva zabrinutost. Radnici javnog preduzeća “Šume TK Kladanj” trenutačno gase požar, no njihova oprema nije dovoljna za efikasnu intervenciju.

Vlasnik hotela reaguje

Kasim Selimović, vlasnik hotela, kazao je za portal Klix.ba da se iz objekta jasno vidi otvoreni plamen. “Radnici gase požar, ali nemaju sredstva”, naglasio je. Njegovo nezadovoljstvo usmjereno je prema Kantonalnoj civilnoj zaštiti i drugim nadležnim institucijama koje, prema njegovim riječima, ne shvataju ozbiljnost situacije.

Pomoć stiže sa zakašnjenjem

Selimović je istakao da je prva cisterna sa pomoći stigla tek iz Živinica. Također, najavljeno je da će podršku pružiti i druge općine. Ova situacija ukazuje na potrebu za bržim i efikasnijim odgovorom nadležnih institucija na prirodne katastrofe.

Zaključak

Požar u blizini hotela “Muška voda” predstavlja ozbiljnu opasnost, ne samo za prirodu, već i za turizam u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Efikasno gašenje požara i koordinacija pomoći od ključne su važnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -