Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSigurnosna kriza: Napadi između Izraela i Hezbolaha ometaju vazdušni saobraćaj

Sigurnosna kriza: Napadi između Izraela i Hezbolaha ometaju vazdušni saobraćaj

Letovi otkazani zbog napada

Situacija na aerodromima u regionu značajno se pogoršala. Nakon što su izraelske snage rano jutros izvršile napade na ciljeve Hezbolaha u Libanu, raspored letova na aerodromu Ben Gurion se polako vraća u normalu. Međutim, aerodrom u Bejrutu prijavio je otkazivanje većine letova.

Hitna sjednica vlade Libana

Libanski premijer sazvao je hitnu sjednicu vlade u svojoj kući kako bi se raspravilo o odgovorima na izraelske napade. U napadima su izgubljeni ljudski životi, a Nacionalna novinska agencija Libana prenosi da su jedna osoba poginula, a dvije su povrijeđene.

Hezbolah uzvraća na napade

Hezbolah je brzo reagovao, tvrdeći da je izveo velike napade dronovima. Ova akcija, prema tvrdnjama grupe, bila je odgovor na ubistvo njihovog vojnog komandanta prošlog mjeseca. Izraelska vojska (IDF) je potvrdila da je Hezbolah ispalio više od 150 projektila prema izraelskoj teritoriji.

Reakcije i dalje traju

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu sazvao je hitan sastanak ratnog kabineta. Kako navode izvori, situacija može dodatno eskalirati, a suspenzija letova mogla bi biti produžena u zavisnosti od razvoja događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -