Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMedijski Prijenos DNC-a: Kritike i Teorije Zavjere Desničarskih Mreža

Medijski Prijenos DNC-a: Kritike i Teorije Zavjere Desničarskih Mreža

Neusklađena Poruka Desničarskih Medija

U analizi koja je objavljena, istaknuto je kako mediji poput Fox Newsa i One America News Network (OANN) nisu imali koherentnu poruku tokom demokratske nacionalne konvencije (DNC). Voditelji na Fox Newsu kritizirali su kandidatkinju Kamalu Harris zbog njenog optimizma, nazivajući je “previše sretnom”. Također, Hillary Clinton su opisali kao “osobu koja je u potpunosti bez radosti”.

Kritike u Kontrastu sa RNC-om

Analiza Guardiana pokazuje da su desničarski mediji pokušavali napraviti kontrast između DNC-a i Republikanske nacionalne konvencije (RNC). Naveli su kako je RNC imala “više radosti”, u situaciji gdje je centralna tema bila “propast SAD-a” ako Harris pobijedi. Ovaj navod se teško može dokazati.

Teorije Zavjere i Propalestinski Protesti

Tokom prijenosa iz Chicaga, voditelji Fox Newsa iznosili su brojne teorije zavjere. Jedan od voditelja ponovo je dovodio u pitanje činjenicu da je Barack Obama rođen u SAD-u. Ova teorija je višekratno opovrgnuta, ali se i dalje plasira kao vijest.

Mirni Protesti i Izostanak Razgovora o Ključnim Temama

Desničarske mreže su gromoglasno govorile o “haosu” ispred DNC-a, iako su protesti bili većinom mirni. Također, često su prebacivali prijenos kada su se iznosile teme poput iskustava žena s abortusima ili kritike Donalda Trumpa. Umjesto toga, fokusirali su se na kritiku demokrata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -