Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHapšenje Pavela Durova: Enkriptovana Aplikacija Telegram Na Meti Istražitelja

Hapšenje Pavela Durova: Enkriptovana Aplikacija Telegram Na Meti Istražitelja

Pavel Durov uhapšen u Francuskoj

Pavel Durov, osnivač aplikacije Telegram, priveden je u subotu naveče po dolasku na aerodrom Le Burže u Parizu. Ovo hapšenje je izvršeno od strane žandarma iz GTA, a Durov se nalazio u pratnji tjelohranitelja i jedne žene.

Nalog za hapšenje zbog teških optužbi

Francuske vlasti su izdale nalog za njegovo hapšenje na osnovu preliminarne istrage nacionalne policije. Durov se sumnjiči za blisku povezanost s kriminalnim aktivnostima putem Telegram-a. Njegova platforma je omogučila trgovinu drogom i druge nezakonite radnje.

Posljedice za Telegram i Durova

Prema izvorima bliskim istrazi, hapšenje ima za cilj zastrašivanje kriminalaca koji koriste Telegram. Durov, koji ima i rusko i francusko državljanstvo, može se suočiti s ozbiljnim optužbama, uključujući terorizam i prevaru.

Reakcija istražitelja i budućnost Durova

Istražitelji smatraju da Durov nije preduzimao dovoljno mjera da moderira kriminalne aktivnosti na svojoj platformi. Postoji realna opasnost od njegovog bijega, s obzirom na njegove značajne resurse.

Trenutno je Durov u pritvoru, a pred njim je mogućnost optužnice u nedelju. Ova situacija dodatno stavlja fokus na Telegram i njegovu ulogu u organizovanom kriminalu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -