Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometDrama na terenu: Manchester City i Tottenham ostvarili uvjerljive pobjede

Drama na terenu: Manchester City i Tottenham ostvarili uvjerljive pobjede

Manchester City preokrenuo situaciju

U uzbudljivom meču održanom ovog vikenda, Manchester City je doživio preokret nakon rane prednosti gostiju. Szmodics je doveo svoje suigrače u vodstvo u 7. minuti, ali trenutak iznenađenja samo je naljutio aktuelne prvake.

Već u 12. minuti, Haaland je iz penala poravnao rezultat na 1:1. Samo dvije minute kasnije, De Bruyne je iskoristio grešku golmana Ipswicha, Murića, i preokrenuo stanje na 2:1. Norvežanin je pokazao svoju klasu i ubrzo nakon toga povisio na 3:1.

Haaland je završio svoju zlatnu večer postigavši hat-trick u 88. minuti, postavljajući konačan rezultat na 4:1.

Tottenham razbio Everton

Na londonskom stadionu, Tottenham Hotspur je odigrao sjajan meč protiv Evertonu. Momčad Antonia Contea savladala je protivnika rezultatom 4:0. Bissouma je otvorio rezultat u 14. minuti, dok je Son pokazao svoju raznolikost s dva postignuta gola (25’, 77’). Romero je dodatno pojačao pobjedu svojim golom u 71. minuti.

Nottingham Forest nastavlja sjajan niz

Nottingham Forest nastavlja s odličnim igrama ove sezone, savladavši Southampton sa 1:0 pogotkom Gibbs-Whitea. Ovaj rezultat dodatno osnažuje njihov status u sredini tabele.

Rezultati i strijelci

Pored glavnih utakmica, Crystal Palace izgubio je od West Hama s 0:2, gdje su Soucek i Bowen donijeli pobjedu svojoj ekipi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -