Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviTragičan slučaj mladog MMA borca: Doran preminuo nakon iznenadnog kolapsa tokom treninga

Tragičan slučaj mladog MMA borca: Doran preminuo nakon iznenadnog kolapsa tokom treninga

Jedan sudbonosni tren

Devetnaestogodišnji Doran je nedavno doživio stravičan incident u svojoj lokalnoj teretani. Tokom sparinga, njegovo srce je iznenada stalo. Roditelji, Jason i Tami, odlučili su nakon deset dana provedenih u komi da isključe aparate za održavanje života.

Povrede ili srčani problemi?

Na početku se sumnjalo da je Doran doživio udarac u glavu. Međutim, video snimci sa sparinga nisu pokazali znakove ozljede. “Srušio se tokom sedme ili osme runde, a svi su mislili da je zadobio udarac,” rekao je otac preminulog sportiste.

Beživotno tijelo, zdravi mladić

Doran je bio poznat kao zlatni momak – kapiten fudbalskog tima i MMA borac sa više od dvije i pol godine iskustva. Prije ovog tragičnog događaja, nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Energetska pića i zabrinutosti

Njegova djevojka Libby Gilmore sugerira da su energetska pića možda doprinijela njegovom srčanom udaru. Mnogi su se zapitali koliko još mladih života treba izgubiti prije nego što se ova tema ozbiljno istraži.

Pitalice ostaju

Ova tragedija postavlja pitanja o sigurnosti energetski napitka i njihovom utjecaju na zdravlje mladih sportista. Mnoge porodice očekuju odgovore i odgovornost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -