Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSrbijanski fudbal na ivici provalije: Klupska takmičenja zaslužuju ozbiljnu reformu

Srbijanski fudbal na ivici provalije: Klupska takmičenja zaslužuju ozbiljnu reformu

Problemi srbijanskog fudbala

Ove sezone, srbijanski fudbal se suočava s teškim izazovima. U evropskim takmičenjima, od pet predstavnika, samo dva kluba imaju šanse za grupnu fazu.

Kritika na račun Zvezde i Partizana

Bivši fudbaler, Koroman, žestoko je kritikovao stanje u klubovima. “Ugasili su Rad, a Partizan je na aparatima”, rekao je. Također, Zvezda je, po njegovom mišljenju, postala privatna kompanija koja nema odnos prema navijačima.

Nedostatak uspjeha na evropskoj sceni

Srbijanski timovi su u posljednjih 40 evropskih utakmica ostvarili samo dvije pobjede. Koroman ističe potrebu za ozbiljnim promjenama, s obzirom na to da je naš nogomet dodatno osramoćen ovakvim rezultatima.

Prvi mečevi play-offa

U prvom meču play-offa, Dinamo je došao do grupne faze Lige prvaka, dok je Crvena Zvezda pretrpjela težak poraz u Norveškoj. Ovaj rezultat dodatno naglašava trenutnu krizu u srbijanskom nogometu.

Poziv na promjene

Koroman je pozvao na reforme u domaćim takmičenjima. On smatra da je ključ napredovanja u izgradnji stadiona i kvalitetnijem radu s mladim igračima. “Svako dijete iz omladinskih škola kvalitetnije je od bilo kojeg stranca”, zaključio je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -