Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometDrama na Old Traffordu: Manchester United spasio bodove protiv Brighton & Hove...

Drama na Old Traffordu: Manchester United spasio bodove protiv Brighton & Hove Albiona

Uvod u uzbudljivu utakmicu

Nakon teškog trijumfa na otvaranju sezone protiv Fulhama, nogometaši Manchester Uniteda su danas imali novi izazov. Domaćini, Brighton & Hove Albion, pružili su im žestok otpor na stadionu Amex, gdje je meč donio brojne uzbudljive trenutke.

Galebovi u vođstvu

U 32. minuti, Danny Welbeck je doveo Brightona u vodstvo protiv svog bivšeg kluba. Iskoristio je lošu reakciju odbrane Uniteda i pogodio za 1:0. Nakon prvog poluvremena, United je bio u teškoj situaciji.

Povratak Uniteda u drugom poluvremenu

U nastavku, Manchester United je zaigrao mnogo bolje. U 60. minuti, Amad Diallo je izveo dobru akciju i poravnao rezultat na 1:1. Njegov pogodak bio je rezultat odbijene lopte koja je promijenila pravac.

Komedija na terenu

Najzanimljiviji trenutak meča desio se u 70. minuti. U pokušaju da postigne gol, Alejandro Garnacho je udario loptu koja je pogodila Joshuu Zirkzeea. Zirkzee, koji je ležao na terenu, nije se mogao pomaknuti, a lopta je završila u mreži. Iako je izgledalo nevjerojatno, gol je opravdano poništen zbog ofsajda.

Zaključak

Spomenuta komična situacija ostaje u sjećanju kao jedna od najsmješnijih u engleskom nogometu. Manchester United je naposljetku osvojio bod, no na šta sve može da naiđe tokom teške sezone.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -