Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija kod Sicilije: Istražitelji ispituju uzroke potonuća jahte

Tragedija kod Sicilije: Istražitelji ispituju uzroke potonuća jahte

Istraga potonuća jahte

Tužitelj Ambrogio Cartosio izjavio je da je “ponašanje koje nije bilo savršeno ispravno” možda uzrok potonuća jahte blizu obale Sicilije. Istražitelji će se fokusirati na sigurnosne mjere i obavještavanje putnika o opasnosti.

Odgovornost i potencijalni uzroci

Odgovornost za nesreću mogla bi biti na članovima posade, proizvođaču ili nadzornim tijelima. Cartosio je napomenuo da se također razmatraju ekstremne vremenske prilike koje su pogodile regiju u tom trenutku.

Tragični događaji na jahti

Vatrogasac Bentivoglio Fiandra otkrio je da je hitni poziv stigao u 4:38 sati 19. augusta. Kada su spasilačke ekipe stigle, jahta je već bila potonula na desnoj strani, oko 50 metara pod vodom.

Preminuli putnici

Fiandra je naveo da su poginuli putnici najvjerovatnije pokušavali pronaći zaklon u kabinama na lijevoj strani broda. Postoji mogućnost da su neki od njih bili uspavani i nisu mogli pobjeći na vrijeme.

Daljnje mjere nakon tragedije

Svi poginuli putnici su pronađeni, a sada se planira obdukcija njihovih tijela. Istražitelji također planiraju izvući olupinu jahte s morskog dna kako bi utvrdili tačne okolnosti potonuća.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -