Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisPegasus Airlines povezuje Tuzlu i Istanbul: Nova direktna linija

Pegasus Airlines povezuje Tuzlu i Istanbul: Nova direktna linija

Nova avionska linija do Istanbula

Subota je postala poseban dan za putnike iz Tuzle. Turska aviokompanija Pegasus je uvela direktne letove između Tuzle i Istanbula. Ova linija će biti dostupna do oktobra u okviru ljetnog reda letenja Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Značaj za lokalnu zajednicu

Saradnja između tuzlanskog aerodroma i Pegasus Airlinesa ocijenjena je kao veoma važna. Direktor aerodroma, Dževad Halilčević, ističe da je pozitivna popunjenost aviona pokazala da građani Tuzlanskog kantona žele putovati u Tursku. “Prvi let je obećavajući,” rekao je Halilčević.

Obećavajući početak

Prvi let iz Tuzle prema Istanbulu bio je potpuno popunjen. U povratnom letu ostalo je oko 20 slobodnih mjesta. Ovaj interes pokazuje potencijal za daljnje širenje linija prema drugim destinacijama.

Mogućnosti za budući razvoj

Halilčević je najavio mogućnost dodatnog produbljenja saradnje i povećanja broja linija između Tuzle i drugih turskih gradova. Očekuje se da će veza između Tuzle i Istanbula doprinijeti jačanju turističkih i poslovnih odnosa.

Putnici već s nestrpljenjem očekuju sljedeće letove, a tuzlanski aerodrom nastavlja s promocijom novih pravaca i mogućnosti za putovanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -