Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragičan incident u zatvoru: Pričinjena smrt čuvara, napadači neutralizirani

Tragičan incident u zatvoru: Pričinjena smrt čuvara, napadači neutralizirani

Napad na zatvorske čuvare

Federalna zatvorska služba Rusije javila je zabrinjavajuće vijesti o napadu četiri zatvorenika povezana s tzv. Islamskom državom. Ovi zatvorenici su uzeli osam zatvornih čuvara i četiri zatvorenika kao taoce.

Ubijeni i povrijeđeni u napadu

Prema zvaničnim izvorima, zatvorenici su nožem izvršili napad na četvoricu čuvara. Njih trojica su preminuli na licu mjesta, dok je četvrti umro u bolnici. Dodatno, tri čuvara su hospitalizirana s ozbiljnim povredama.

Intervencija nacionalne garde

Upravo u trenutku kada je situacija postajala kritična, ruska nacionalna garda je intervenisala. Njihovi snajperisti su “neutralizirali” napadače i oslobodili sve taoce. Također, Savezna zatvorska služba je preuzela odgovornost za likvidaciju napadača.

Prvi detalji o napadu

Incident se odigrao u zatvorskoj koloniji IK-19, smještenoj u Surovkinu, u regiji Volgograd. Do sada su dostupni minimalni detalji o tome kako su zatvorenici uspjeli organizirati uzimanje taoaca.

Reakcija vlasti

Dok su se događaji odvijali, ruski predsjednik Vladimir Putin je najavio raspravu o “situaciji” na redovnom sastanku Vijeća sigurnosti. Video snimci s mjesta događaja prikazivali su scene nasilja, gdje su muškarci vitlali noževima i gdje su se mogli vidjeti povrijeđeni na tlu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -