Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKljučne države za izbore 2024: Kamala Harris i Donald Trump u trci...

Ključne države za izbore 2024: Kamala Harris i Donald Trump u trci za podršku

Važne savezne države u politici

Stručnjaci smatraju da samo nekoliko saveznih država može odrediti ishod izbora 2024. godine. Sedam ključnih država – Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Sjeverna Karolina, Pennsylvania i Wisconsin – imaju potencijal da drže ključ Bijele kuće. Ove države su sada u fokusu za obje kampanje, jer se bore za neodlučne glasače.

Arizona: Država u centru pažnje

Arizona je postala odlučujuća država za demokrate. Na izborima 2020. godine, demokrati su prvi put od 1990-ih osvojili predsjedničko mjesto uz podršku ovog stanja. Uz to, Arizona se suočava s značajnim pitanjima koja se tiču imigracije.

Imigracija kao ključno pitanje

Arizona graniči s Meksikom i predstavlja žarište nacionalnih rasprava o imigraciji. Posljednjih mjeseci zabilježen je pad broja graničnih prijelaza, što je povećalo brigu birača o ovoj temi. Ova situacija može igrati ključnu ulogu u odlučivanju o budućem predsjedniku.

Dok se približavaju izbori, kampanje Kamale Harris i Donalda Trumpa se intenziviraju kako bi pridobile glasače u ovim ključnim državama. Uloga Arizone, kao i ostalih važnih saveznika, bit će presudna za uspjeh obiju strana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -