Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeLjepotaDomaći dizajneri na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala

Domaći dizajneri na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala

Modna scena na značajnom festivalu

Sa svakim festivalom, crveni tepih postaje mjesto okupljanja kreativnih umova. Osim promocije novih filmova, ovaj događaj odražava i bogatu modnu kulturu. Ove godine, Sarajevo Film Festival (SFF) privukao je pažnju sa haljinama domaćih dizajnera, posebno brenda Kaftan studio.

Brend Kaftan studio u svjetskom modnom fokusu

Sestre Nermina i Emina Hodžić stoje iza ovog uspješnog brenda. Njihov rad je doprinio prepoznatljivosti “Made in BIH” na globalnoj modnoj sceni. Haljine koje su stvorili za SFF prikazane su na raznim filmskim festivalima i objavljene u značajnim modnim publikacijama.

Posebna kolekcija za jubilej SFF-a

Povodom 30. rođendana Sarajeva Film Festivala, tim Kaftan studija dizajnirao je sedam jedinstvenih haljina. Ova kolekcija akcentira osobenost žena koje nose njihove kreacije, pružajući savršeni spoj elegancije i umjetnosti. Haljine su dio slavljeničke kolekcije, čime se ističe značaj festivala kao kulturnog događaja.

Suradnja sa vrhunskim frizerima i šminkericama

U saradnji sa poznatim frizerom Ensarom Dervišebogvićem i šminkericom Majom Talović, svaki look je pažljivo oblikovan. Ovaj tim je pridonio postizanju savršenog stila koji prate svi prisutni.

Izazivanje oduševljenja u haljinama Kaftan studija

Amna Džambić nosila je bijelu haljinu koja je sa svojim krojem i detaljem u pink boji oduševila prisutne. Treće večeri, Kaftan studio je dizajnirao haljinu za Juditu Franković Brdar i Jasnu Đuričić, koja je osvojila “Srce Sarajeva” za njenu izvanrednu ulogu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -