Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragičan napad nožem u Zolingenu: Tri osobe izgubile život

Tragičan napad nožem u Zolingenu: Tri osobe izgubile život

Ubistva tokom gradskog festivala

U petak, Zolingen, grad nedaleko od Dizeldorfa, pogođen je tragičnim napadom. Tri osobe su ubijene, dok je nekoliko drugih teško povrijeđeno. Napad se dogodio tokom gradskog festivala kada je muškarac nasumično izbo nožem posjetitelje festivala.

Detalji napada

Prema izvještaju njemačkog lista “Bild”, počinitelj je napao ljude neposredno ispred pozornice. Među žrtvama su žena i dva muškarca. Izvještaji sugeriraju kako je napadač namjerno ubadao svoje žrtve u vrat, što je navelo istražitelje da zločin karakteriziraju kao teroristički, a ne obični napad.

Reakcije vlasti

Inspektor Saša Kresta iz policije Vupertala potvrdio je da su tri osobe smrtno stradale, a petero su teško povrijeđene. Policija je pokrenula veliku potragu za napadačem, a gradski festival je odmah otkazan.

Mjesto događaja zatvoreno

Policijski helikopter je nadletao grad, a ulične raskrsnice su zatvorene. Stanovnici su zamoljeni da ostanu u svojim domovima. Ministar unutarnjih poslova, Herbert Reul, izrazio je saučešće porodicama žrtava, dok je gradonačelnik Tim Kurcbah izjavio da je grad u šoku zbog ovog stravičnog događaja.

Apel za svjedocima

Policija poziva sve svjedoke da dođu s informacijama o napadaču. Traže se i fotografije snimljene tokom festivala koje bi mogle pomoći u istrazi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -