Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetEvropski Parlament Izražava Podršku Ukrajini na Dan Nezavisnosti

Evropski Parlament Izražava Podršku Ukrajini na Dan Nezavisnosti

Podrška Ukrajini na Danu nezavisnosti

Jučerašnja ceremonija povodom Dana nezavisnosti Ukrajine okupila je mnoge istaknute goste u Briselu. Među njima su bili predstavnici Komisije, Evropskog parlamenta, diplomatskog kora i ukrajinske zajednice. Mnogi od prisutnih nosili su tradicionalnu ukrajinsku nošnju, što je dodatno obogatile događaj.

Sophie Wilmès o hrabrosti Ukrajinaca

Potpredsjednica Evropskog parlamenta, Sophie Wilmès, istaknula je čvrstu podršku ukrajinskom narodu. Ona je izjavila: “Želim posvetiti ovu ceremoniju najvećoj hrabrosti koju Ukrajnci pokazuju svaki dan, počevši od 2022. godine.” Ova podrška, kako je dodala, neće izostati sve dok je to potrebno.

Osuda napada na civile

Komesar EU za unutrašnje tržište, Thierry Breton, također je govorio o aktuelnoj situaciji. On je osudio posljednje napade Rusije na civilne ciljeve u Ukrajini. “Potpisivanjem zajedničke sigurnosne obaveze između EU i Ukrajine u junu, poslali smo snažan signal podrške Ukrajini,” naveo je Breton.

Dan nezavisnosti Ukrajine

Ukrajina danas, 24. augusta, obilježava svoj Dan nezavisnosti. Ovaj datum ima poseban značaj za sve Ukrajince, koji se bore za svoju slobodu i teritorijalni integritet.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -