Petak, 20 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisUmjetnost za Očuvanje Planete: Lajla Baručija Osvojila Nagradu na Ekološkom Konkursu

Umjetnost za Očuvanje Planete: Lajla Baručija Osvojila Nagradu na Ekološkom Konkursu

Konkurs za mlade umjetnike

Konkurs, koji je okupio brojne talentovane mlade umjetnike, imao je za cilj isticanje važnosti očuvanja planete. Ova inicijativa privukla je pažnju učenika osnovnih škola, koji su kroz svoje radove prikazali svoj pogled na ekologiju.

Umjetnički izričaj o prirodi

Tema konkursa inspirisala je učesnike da koriste razne umjetničke tehnike. Njihovi radovi fokusirali su se na očuvanje prirode, reciklažu, smanjenje otpada i obnovljive izvore energije. Ovi mladi umjetnici pokazali su da su ekološke poruke razumljive kroz umjetnost.

Svečana ceremonija proglašenja pobjednika

Ceremonija proglašenja održana je na Ranchu Mošćanica. Okupili su se pobjednici, učesnici, roditelji, mentori, te predstavnici kompanije Stanić Trade. Ova kompanija je ekskluzivni uvoznik brenda LG u Bosni i Hercegovini.

Pobjednica Lajla Baručija

Nagradu za prvo mjesto osvojila je Lajla Baručija, učenica Osnovne škole ‘Kovačići’. Njen rad oduševio je žiri svojim jedinstvenim pristupom i jasnom porukom o zaštiti okoliša.

Podsticanje mladih generacija

Aida Alihodžić iz Stanić Trade-a istakla je važnost ovakvih inicijativa. “Ovaj konkurs promoviše odgovorno ponašanje prema prirodi i podstiče mlade da izraze svoju brigu za planetu”, izjavila je. Uz to, zahvalila je svim školama i Ministarstvu za podršku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -