Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVBH Telecom kao ključni partner 30. Sarajevo Film Festivala

BH Telecom kao ključni partner 30. Sarajevo Film Festivala

Podrška bh. kinematografiji

Kompanija “BH Telecom” jedan je od glavnih sponzora i tehnoloških partnera jubilarne 30. Sarajevo Film Festivala. Ova kompanija je proteklih godina investirala oko 30 miliona KM u bh. kinematografiju, što je unaprijedilo filmsku industriju.

Premijere i nagrade

Svečano otvaranje festivala obilježila je premijera filma “Nakon ljeta” renomiranog bh. oskarovca Danisa Tanovića. Također, promovisana je serija “Komar” Timura Makarevića, koja donosi elemente naučne fantastike i misterije.

Pored toga, održana je dodjela nagrada “Srce Sarajeva” za TV, gdje su nominovane serije u 14 kategorija. Serije “Znam kako dišeš” i “Princ iz Eleja”, koje je producirala BH Content Lab, osvojile su čak 10 nagrada.

Raznovrsni sadržaji na SFF-u

Među premijerno prikazanim filmovima našao se i “Gym” srđana Vuletića, dok su serije “Tender” i “Kotlina”, takođe iz produkcije BH Content Lab, oduševile publiku.

“Kotlina” je kriminalistička mini serija koja kroz istragu ubistva u Zemaljskom muzeju prikazuje savremeno Sarajevo.

Događaji tokom festivala

BH Telecom je organizirao Masterclassove te specijalni program uživo iz TV studija. Gosti su bili poznata filmska imena i domaći umjetnici, što je dodatno obogatilo ovogodišnji festival.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -