Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometUzbudljiv derbi: Sloboda dočekuje Željezničar na Tušnju

Uzbudljiv derbi: Sloboda dočekuje Željezničar na Tušnju

Marko Maksimović o sutrašnjoj utakmici

Strateg tuzlanske Slobode, Marko Maksimović, najavio je sutrašnji susret protiv Željezničara. Ističe da gostujuća ekipa trenutno igra u odličnoj formi. “Željezničar je doveo trenera koji je prošle godine proglašen za najboljeg u ligi,” rekao je Maksimović.

Problemi s povredama u Slobodi

Sloboda se suočava sa problemima, posebno s igračem Hrvanovićem, koji se tek jučer priključio timu zbog povrede. Maksimović očekuje da će ekipa pružiti dobru reakciju u sutrašnjem susretu. “Očekujem kvalitetnu utakmicu, s tim da smo na 85 posto rostera,” naglasio je strateg.

Željezničar kao izazov

Maksimović je također ukazao na kvalitet Željezničara, koji trenutno ima bolje rezultate. “Svi igrači razumiju važnost ovog meča i znamo da moramo promijeniti neke stvari,” dodao je. Očekuje se da će derbi izazvati veliku pažnju, kao i dosadašnji susreti između ovih ekipa.

Atmosfera na Tušnju

Tokom konferencije za medije, Maksimović je istakao da je Željezničar atraktivan protivnik koji donosi posebnu atmosferu na stadion Tušanj. Sa ovakvim najavama, sutrašnji duel zasigurno će biti pravi nogometni spektakl.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -