Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportF1Razvoj talenta: Doohan osigurava mjesto u Alpineu za 2025. godinu

Razvoj talenta: Doohan osigurava mjesto u Alpineu za 2025. godinu

Doohanova Profesionalna Karijera

Jack Doohan, 21-godišnji Australac, postao je dio Alpineovog tima za 2025. godinu. Ovaj talentovani vozač član je Alpineove akademije od 2022. godine. Njegov put u motorsportu počeo je kao Red Bullov junior, a danas se već ističe kao ozbiljan kandidat za Formula 1.

Uspon kroz Takmičenja

Jack je sin legendarnog motociklističkog prvaka Micka Doohana. Prošle godine završio je na trećem mjestu u Formuli 2, gdje je ostvario tri pobjede. Pored toga, 2021. godine bio je viceprvak u Formuli 3, čime je dodatno pokazao svoj potencijal.

Promocija u Alpine

Protekle godine, spekulacije o njegovoj promociji u Alpine ojačale su nakon najave da Esteban Ocon napušta tim i prelazi u Haas. Doohan je skupljao dragocjeno iskustvo vozivši F1 bolide tokom privatnih testova i šest slobodnih treninga u 2022, 2023. i 2024. godini.

Reakcije i Očekivanja

Na vijest o svojoj promociji, Doohan je izjavio: “Veoma sam sretan zbog promocije. Čast mi je što sam prvi vozač Alpineove akademije koji će dobiti mjesto u timu.” Dodao je kako je zahvalan menadžmentu na povjerenju i istakao da će raditi naporno kako bi se pripremio za nove izazove.

Planovi za Budućnost

Doohan će do kraja sezone ostati rezervni vozač i obavljati testove s bolidom A522. Također, učestvovat će u simulacijama tokom određenih vikenda. Uzbuđenje i očekivanja su visoki, a njegov talent obećava sjajnu budućnost u Formuli 1.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -