Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisTuzla i Pegasus Airlines: Nova Era Letova za Istanbul

Tuzla i Pegasus Airlines: Nova Era Letova za Istanbul

Uspostavljena saradnja između Aerodroma Tuzla i Pegasus Airlines

Nakon dugih pregovora, Međunarodni aerodrom u Tuzli i turska aviokompanija Pegasus Airlines uspostavili su zvaničnu saradnju. Ova aviokompanija će povezati Tuzlu i Istanbul, nudeći redovne letove.

Prvi letovi počinju ove subote

Prema informacijama dostupnim na Klix.ba, Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH je odobrila letove. Pegasus će obavljati letove subotom do kraja oktobra, u okviru ljetnog reda letenja.

U subotu se očekuje dolazak prvog leta iz Istanbula, predviđen za 7:30 sati, koji će dočekati visoka delegacija Ministarstva za promet i infrastrukturu Republike Turske.

Novi partneri za tuzlanski aerodrom

Osim kompanije Pegasus, Međunarodni aerodrom u Tuzli uspostavlja saradnju sa turskom niskobudžetnom aviokompanijom AJet. Ove nove veze pružaju svježu nadu za aerodrom koji se suočava s izazovima.

Reakcija na smanjenje usluga Wizz Aira

Nakon odluke Wizz Aira da zatvori svoju bazu u Tuzli i drastično smanji broj linija, ovaj korak sa novim aviokompanijama predstavlja značajan poticaj za aerodrom.

Uspostavljanje ovih linija prometuje povratak međunarodne konekcije za Tuzlu, što će olakšati putovanja i poslovne veze s Turskom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -