Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNapetosti na granici: Ukrajinska vojska napala rusku regiju Brjansk

Napetosti na granici: Ukrajinska vojska napala rusku regiju Brjansk

Ukrajinske snage prešle granicu

U posljednjim vijestima, ukrajinska vojska je prešla granicu s ruskom regijom Brjansk. Ova informacija dolazi od ruskih blogera i medija, koji izvještavaju o vojnim aktivnostima u toj oblasti.

Sukobi kod naselja Zabrama

Prema vojnom blogu “Dva Majora”, ukrajinske snage su napale područje oko naselja Zabrama. To se dogodilo u srijedu oko 19 sati po lokalnom vremenu. U sukobu su učestvovali ruski graničari i čečenske specijalne snage, koji su se sukobili s “najmanje 20 vojnika”.

Reakcije na situaciju

Guverner regije Brjansk, Aleksander Bogomaz, potvrdio je da je situacija stabilizirana i stavljena “pod kontrolu”. On je istakao da je ukrajinska “diverzantsko-izviđačka grupa” pokušala da prodre u Klimovski okrug, ali su je spriječile ruske sigurnosne snage.

Izostanak komentara iz Moskve i Kijeva

Za sada nema zvaničnih komentara iz Moskve ni iz Kijeva o ovim incidentima. Podsjećamo, Ukrajina je 6. augusta probila rusku granicu u regiji Kursk. Taj potez bio je pokušaj da se Moskva primora na preusmjeravanje vojnika.

Napetosti i sukobi na terenu

U međuvremenu, na 30 kilometara od nuklearne centrale, vode se žestoke borbe. Ruske snage pokušavaju da otjeraju ukrajinske vojnike, koji se bore za konsolidaciju svojih pozicija.

Napad na rusku luku

Ne tako davno, ukrajinski napad na trajekt prepun goriva u luci Kavkaz izazvao je požar, prema izvještajima lokalnih vlasti. Ovi događaji dodatno komplikuju situaciju u regionu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -