Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzOprah Winfrey pružila podršku Kamali Harris i Timu Walzu u političkom govoru

Oprah Winfrey pružila podršku Kamali Harris i Timu Walzu u političkom govoru

Podrška demokratama

Oprah Winfrey je nedavno održala inspirativan govor, gdje je istakla važnost podrške za Kamalu Harris i njenog potpredsjedničkog kandidata Tima Walza. Tokom govora, Winfrey je naglasila da je “razum” ključan i da se treba glasati za ove kandidate.

Vraćanje pristojnosti u politiku

U svom obraćanju, Winfrey je izrazila uvjerenje da će Harris i Walz vratiti pristojnost i poštovanje u politički prostor. Ovaj stav dolazi usred kritika koje su usmjerene ka bivšem predsjedniku Donald Trumpu.

Reakcija Trumpove kampanje

Reakcija na Winfreyev govor stigla je iz Trumpove kampanje koja je podsjetila na pismo koje je voditeljica uputila bivšem predsjedniku 2000. godine. U tom pismu, Winfrey je istaknula da bi Trump i ona bili “fantastičan tim”.

Pismo Trumpu u knjizi

Trump je ovo pismo, kao i brojne poruke od poznatih ličnosti, objavio u knjizi “Pisma Trumpu” koja je objavljena u maju 2023. godine. Winfrey je naglasila da se njen stav prema Trumpu značajno promijenio do 2016. godine kada je on pobijedio na izborima.

Dosadašnja podrška demokratama

Važno je napomenuti da je Winfrey u poslednjih pet izbornih ciklusa pružala podršku demokratskim kandidatima, uključujući Baracka Obamu, Hillary Clinton i Joea Bidena, a sada i Kamali Harris.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -