Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaBudućnost modela Ivara: Moguće predstavljanje revolucionarnog Grand Tourera

Budućnost modela Ivara: Moguće predstavljanje revolucionarnog Grand Tourera

Opis modela Ivara

Ivara je četverovratni višeterenski grand tourer s pogonom na sva četiri točka. Njegov dizajn uvodi novi Karmin dizajnerski jezik Comet Line. No, budućnost ovog modela je nesigurna zbog finansijskih problema kompanije.

Planovi za proizvodnju

Ukoliiko Ivara krene u proizvodnju, planira se da će se isprva nuditi s plug-in hibridnim pogonom. Očekuje se da će električna verzija biti dostupna nakon 2027. godine. Iako trenutno nema službenih informacija o performansama, pretpostavlja se da će moći proizvoditi 600 KS ili više, uz domet veći od 400 kilometara.

Sličnosti s Ferrari Purosangueom

Model Ivara dijeli sličnosti sa Ferrari Purosangueom. Ove paralele se javljaju u proporcijama karoserije, dugoj haubi i dizajnu prednjih svjetala.

Unikatni detalji dizajna

Ivara se izdvaja velikim felgama i velikim otvorima iza prednjih lukova točkova. Također, dizajn ispod stražnjeg branika dodatno naglašava njegov jedinstveni izgled. Zanimljivo je da model nema rešetku naprijed, što je trend u modernim automobilima.

Potencijalni dodaci seriji

Ako do proizvodnje dođe, Ivara će se pridružiti modelima Gyesera i Kaveya. Ovi modeli zajedno sa Ivarom mogu značajno obogatiti tržište luksuznih automobila.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -