Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaTragedija u Sanskom Mostu: Ubica povezan sa školom ubio tri osobe

Tragedija u Sanskom Mostu: Ubica povezan sa školom ubio tri osobe

Stravičan incident u školi

Jučer ujutro, dogodila se tragedija u školi u Sanskom Mostu, gdje je ubica otvorio vatru iz automatske puške. Ovaj stravičan čin rezultirao je smrću tri osobe. Prema prvim informacijama, atentator je imao neriješene radno-pravne sporove sa institucijom gdje je bio zaposlen.

Radni problemi i disciplinski postupak

Uoči ovog tragičnog događaja, osumnjičeni je razgovarao sa školskom upravom o svom radnom statusu. Naime, protiv njega je bio pokrenut disciplinski postupak, što ukazuje na ozbiljne nesuglasice unutar institucije.

Istraga i obdukcija

Policija je jučer oko 16 sati završila uviđaj na mjestu događaja. Pogrebno društvo je preuzelo tijela ubijenih, a očekuje se nalaganje obdukcije kako bi se utvrdili detalji tragedije. Za sada nije poznato hoće li biti proglašen dan žalosti u Sanskom Mostu.

Reakcije javnosti

Na društvenim mrežama, mnogi prijatelji i članovi porodice izražavaju saučešće i opraštaju se od žrtava ovog stravičnog zločina. Također, izvjesno je da će početak školske godine biti odgođen zbog ovog događaja.

Status ubice

Ubica koji je izazvao ovaj incident, trenutno je smješten na UKC RS-u, gdje je svjestan i budan. Njegovo zdravstveno stanje nije kritično i nije u životnoj opasnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -